Wanneer je een zwembad gaat kopen is het verstandig een aantal zaken mee te bestellen. Met alleen een zwembad ben je er vaak niet. Op deze pagina een aantal belangrijke accessoires die je het best direct mee kunt bestellen.

complete zwembadset

Minimale benodigdheden zwembad

Een aantal zaken zijn noodzakelijk wanneer je volledig gebruik wilt kunnen maken van je zwembad. Deze accessoires zorgen voor veilig en gezond gebruik van een zwembad en zijn dus sterk aanbevolen!


Filterpomp (indien niet aanwezig)

Mocht je een zwembad kopen van een flink formaat, dan is het raadzaam een filterpomp te gebruiken. Doe je dit niet, dan zul je het water al na een paar dagen moeten verversen omdat de kwaliteit achteruit gegaan is. Een pomp filtert het water en houdt het water schoon. Veelal is deze pomp meegeleverd bij de wat grotere zwembaden. Zo niet, kijk dan goed of het bad wel geschikt is voor gebruik met pomp en bestel deze pomp direct mee.


Filters (voor de pomp)

De filterpomp maakt gebruik van losse filtercartridges. Deze hebben niet het eeuwige leven en dienen daardoor met regelmaat vervangen te worden. Over het algemeen gaat tijdens de warmere zomerdagen een filter ongeveer een week mee, mits deze dagelijks goed schoongespoeld wordt. Bestel daarom vast een paar filters mee. Ze zijn prima te bewaren en zo zit je in ieder geval niet zonder wanneer er een warme periode is!


Beschermende ondergrond

Het is raadzaam altijd een goede ondergrond mee te bestellen. Tuintegels, een grasveldje of aarde kun je namelijk het best afdekken met een zeil of speciale zwembadtegels om ervoor te zorgen dat oneffenheden en scherpe deeltjes geëgaliseerd worden. Zo heb je een vlakke, zachte ondergrond en bescherm je het zwembad!

De juiste ondergrond voor je zwembad


Afdekzeil

Wil je voorkomen dat je water vies wordt doordat er bladeren, stof of ander vuil in het zwembad kan vallen wanneer je er geen gebruik van maakt? Een afdekzeil is dan sterk aan te bevelen! Zo voorkom je dat er vuil in het water valt of dat er ongenode gasten (katten, vogels etc.) het water gebruiken.


Zwembadtrapje

zwembadtrap

Een trapje om over de rand van het zwembad heen te stappen is zeker bij de grotere zwembaden geen overbodige luxe. De rand is kwetsbaar en wil je dus bij voorkeur niet onnodig belasten met in en uitstappen. Een trapje waarmee je gemakkelijk over de rand het bad instapt is dan een onmisbare accessoire!


Opblaaspomp / voetpomp

Kies je voor een opblaasbad? Dan is een voetpomp of misschien zelfs een elektrische pomp onmisbaar! Zo blaas je het zwembadje in mum van tijd op zonder veel inspanning.


Eventueel chemicaliën

Mocht je het zwemwater voor langere tijd van goede kwaliteit willen houden, dan is het raadzaam te zorgen voor een juist PH waarde van het water en optimale chloorwaarden. Dit kun je bereiken met behulp van speciale chemicaliën waarmee deze waarden gereguleerd worden. Omdat dit nauw luistert en op de juiste wijze dient te worden toegepast, raden we aan extra informatie in te winnen bij een zwembadexpert.


Nice to haves!

Naast deze raadzame middelen voor je zwembad zijn er ook een aantal zaken die je kunt overwegen aan te schaffen om het zwembad nog leuker te maken!


Zwembadverlichting

Niets is natuurlijk mooier dan een verlicht zwembad bij nacht in je tuin! Overweeg daarom zeker een aantal zwembadlampjes mee te bestellen. Deze zijn in het water te gebruiken en verlichten het water van onderaf. Een mooi effect tijdens de lange zomeravonden!